irrigation system

Amerikaanse merken van irrigatiesystemen

Over het algemeen is de productie van irrigatiesystemen een Amerikaanse specificatie. De ongelijke verdeling van uitgestrekte gebieden en de natuurlijke regenval, de noodzaak om de weelderige en altijd groene elegantie van aangelegde tuinen en parken, maar vooral siergazons te behouden, en de vraag ernaar hebben de irrigatietechnologie zeker doen evolueren tot een grote industrie! Dit is de reden waarom verschillende grote fabrikanten met elkaar concurreren om steeds meer uitstekende producten te ontwikkelen.

Vanaf het begin…
De meest prominente merken, samen met Rain Bird, Hunter, Toro, K-Rain en Orbit, werden Irritrol, waarvan de merken van irrigatiesystemen in ons land wortel hebben geschoten. Deze vertegenwoordigers van irrigatiemerken begonnen ongeveer 30 jaar geleden in ons land te verschijnen en werden snel populair, eerst in luxe en later in burgertuinen en openbare parken. Tegenwoordig is er in ons land bijna geen siertuin meer zonder automatisch irrigatiesysteem! Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat er verschillende korte periodes van ernstige droogte en hete zomers zijn geweest, en de natuurlijke regenval was in deze jaren zo slecht verdeeld dat zonder irrigatie niet alleen het gazon maar zelfs de volwassen bomen begonnen af te sterven!

Van de bovengenoemde merken was Toro de eerste die een virtueel monopolie op de binnenlandse markt vestigde, en later nam Hunter dat over. Mijn eigen inschatting is dat Hunter 70% van de markt in handen heeft, terwijl de andere merken de overige 30% delen. Hoewel de onderdelen van irrigatiesystemen van Hunter van zeer hoge kwaliteit zijn, kan van alle andere bovengenoemde merken worden gezegd dat zij grote productfabrikanten zijn. Misschien worden de besturingsautomaten en sensoren gemaakt door Hunter en Orbit, de magneetklep en het sproeihuis door Rain Bird, en de rotorsproeiers worden gemaakt door K-Rain.

Als u op het punt staat een irrigatiesysteem te installeren, raad ik u aan hieruit te kiezen en u zult niet teleurgesteld zijn! U kunt een langdurig, goed werkend irrigatiesysteem in uw tuin hebben voor maximaal twee decennia.

De bron van dit artikel is Naturahírek Magazine – naturahirek.hu -, een online publicatie met artikelen over natuur, huis en tuin en gezond leven. De site benadrukt het belang van milieubewustzijn en duurzaam leven, en biedt een reeks nuttige tips om deze in ons dagelijks leven toe te passen. Naast artikelen biedt de site ook tips en gidsen voor de overgang naar een duurzame levensstijl.