home workout

Wat hebben we nodig om een ​​home gym op te zetten?

De laatste jaren beginnen steeds meer mensen thuis te sporten in plaats van een lidmaatschap van een sportschool aan te schaffen. Dit vergt echter een kleine investering om hetzelfde niveau van lichaamsbeweging te krijgen als een professionele sportschool. Wat is het kopen waard? Lees ons artikel hieronder om erachter te komen!

1. Conditioneringsapparaten

Het verschil tussen thuis- en sportschooltraining is bijna altijd het gebrek aan fitnessapparaten. Waar je thuis meestal hooguit een paar halters en een bankdrukmachine hebt, vind je in de sportschool een verscheidenheid aan schouder- en borstmachines, maar ook loopbanden en hometrainers.

Natuurlijk kun je thuis niet zoveel machines kwijt als in een sportschool vanwege ruimtegebrek, maar een kantelbank, een pulleymachine en een rugmachine zijn genoeg om de basis te leggen voor een goede training. U kunt ook machines kiezen die gericht zijn op biceps, triceps of dijen.

Het is ook de moeite waard om 1-2 cardiomachines aan te schaffen om het trainen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met een kwalitatieve loopband en een hometrainer of trapmachine hoef je je nooit meer zorgen te maken over het snel verbranden van calorieën.

2. Halters en katrollen

Ten minste twee dumbbells, een barbell en enkele halterschijven zijn essentieel voor je trainingen. De meest praktische optie is om te kiezen voor een set dumbbells, met verstelbare halters zodat je kunt variëren met de hoeveelheid gewichten die je laadt.

U kunt echter ook vaste dumbbells kopen, in welk geval het raadzaam is een gewichtenrek te kopen om dumbbells van 1 kg tot 20-30 kg in op te bergen. Vaste halters zijn uiteraard een betere keuze, omdat je geen tijd hoeft te besteden aan het los- en weer vastschroeven van de ringen tussen de oefeningen door, maar meteen met het gewenste gewicht aan de slag kunt.

3. Krachtrekken en rekken

Voor nuttige basisoefeningen zoals squats en deadlifts is een betrouwbaar krachtframe essentieel. Gelukkig zijn er nu veel verschillende soorten om uit te kiezen, zodat je ook kunt kiezen voor een powerframe waarmee je zowel kunt duwen als trekken. Dit bespaart veel ruimte, omdat je geen aparte duw- en trekstandaard hoeft aan te schaffen.

Je kunt ook een verstelbare bank aan het krachtframe of -statief bevestigen om push-ups of schouderdrukken uit te voeren. Zo kun je een aantal basisoefeningen doen die je gegarandeerd helpen verbeteren.

TIP: Als je squat met een zwaar gewicht, zorg dan dat je hulp vraagt om het gewicht er weer op te zetten, zodat je jezelf niet per ongeluk blesseert. Draag ook kniebeschermers om je knieën warm te houden en je gewrichten en kraakbeen te beschermen.

4. Extra uitrusting

Tot slot mogen we niet vergeten stil te staan bij de extra uitrusting die we aanbevelen voor de training, zodat we veilig en comfortabel kunnen bewegen. Het is sterk aanbevolen een heupriem te dragen, die uw middel beschermt tijdens squats en het risico van spierverrekkingen of -scheuren vermindert.

Een paar anti-slip, ademende trainingshandschoenen is ook een must, zodat we de halters en stangen comfortabeler kunnen vastpakken en de huid op onze handpalmen niet beschadigen.

Als je van lichaamsgewichtoefeningen houdt, is een push-up frame een goede keuze die je mee kunt nemen op reis, omdat ze in een kleine tas passen. En met een push-up frame of standaard kun je verschillende oefeningen doen, waaronder brede en smalle push-ups.

Het is ook raadzaam om een fitnessmat te kopen om oefeningen op de vloer oncomfortabel te maken. Een voldoende zachte mat beschermt je middel en ruggengraat tegen de harde ondergrond, die bijzonder belastend kan zijn bij het uitvoeren van sit-ups en diverse buikspieroefeningen.

Laten we een plan op maat maken!
De beste manier om dit te doen is natuurlijk door na te denken over wat u precies nodig hebt in uw eigen fitnessruimte en op basis daarvan de benodigde fitnessapparatuur en accessoires te kopen. Als je weinig ruimte hebt, is het een goed idee om te kiezen voor multifunctionele toestellen, zodat je andere toestellen in je sportschool kunt plaatsen.

Met de aanschaf van bovenstaande apparatuur kunt u ook thuis een professionele fitnessruimte creëren. Je kunt beginnen met het bouwen van je eigen sportschool in kleine stapjes, maar als je niet te lang wilt wachten, kun je de benodigde sportschoolapparatuur en accessoires meteen aanschaffen met behulp van een snelle lening. Allereerst is het een goed idee om een lijst te maken van de specifieke apparatuur die je nodig hebt, en op basis daarvan een exact budget te berekenen. En als je thuis traint, hoef je gegarandeerd niet te wachten op andere mensen en apparaten, maar kun je vrij en op elk moment bewegen!

FitnessFiesta.hu biedt een schat aan informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals trainingsroutines, voedingstips en aanbevelingen voor fitnessapparatuur. Het belangrijkste doel van de blog is om de lezers op te leiden en te inspireren om gezondere gewoonten aan te nemen en regelmatige lichaamsbeweging in hun dagelijkse routines op te nemen. Of u nu een fitnessfanaat bent of iemand die net begint aan zijn of haar fitnessreis, FitnessFiesta.hu heeft voor ieder wat wils.