gardening

Tuinontwerpgids: welke planten waar te planten?

Het is erg handig om een gebied naast je huis te hebben dat geschikt is voor het planten van verschillende planten. In feite kun je alles van groenten tot boomgaarden in je huistuin verbouwen.

Voordat je echter planten in de grond plant, zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Bijvoorbeeld welke planten wel en welke niet naast elkaar kunnen worden geplant. Als u niet zeker bent, kunt u het beste het advies inwinnen van een vakman die zich bezighoudt met tuinontwerp.

De belangrijkste stap in het tuinontwerp: beslissen waar de planten komen te staan
Bij het ontwerpen van een tuin moet met veel dingen rekening worden gehouden om het perfecte resultaat te bereiken. Als u groenten wilt planten, moet u ook weten dat er bepaalde soorten zijn die veel sneller en gezonder naast elkaar groeien en andere die, als ze bij elkaar ‘geplant’ worden, elkaars groei remmen.

Spinazie, koolrabi, bonen en dille kunnen bijvoorbeeld naast paardenbloemen worden geplant. Selderij kan worden gecombineerd met uien, bonen, spinazie, kool, komkommer en koolrabi. Komkommer gaat goed samen met selderij, bonen, uien, rode bieten, sla, peterselie, kool en koolrabi. Samen werken ze bijzonder goed met uien en tomaten, radijs en sla, peterselie en tomaten, en selderij en erwten. Het is echter geen goed idee om uien te combineren met bonen, erwten met tomaten, aardappelen met uien, en u moet ook vermijden om bonen met erwten te combineren, anders zal het eindresultaat niet zijn wat u ervan verwacht.

Een automatisch irrigatiesysteem kan overal worden geïnstalleerd
Wat voor soort groenteparing we ook doen in onze tuin, het is heel belangrijk om onze planten van de nodige hoeveelheid water te voorzien. Een automatisch irrigatiesysteem kan worden geïnstalleerd in Nyíregyháza en andere steden zonder onze betrokkenheid, we moeten er alleen voor zorgen dat we de juiste professional inhuren om het werk te doen. Voor de irrigatie van moestuinen wordt meestal een traditioneel sproeisysteem met roterende of sproeikoppen gebruikt.

De bron van dit artikel is SaraLee Magazine (saralee.hu), een online publicatie met artikelen over natuur, huis en tuin en gezond leven. De site benadrukt het belang van milieubewustzijn en duurzaam leven, en biedt een reeks nuttige tips om deze in ons dagelijks leven toe te passen. Naast artikelen biedt de site ook tips en gidsen voor de overgang naar een duurzame levensstijl.