meubelstof

De juiste kleur stof voor uw meubels kiezen

Het kiezen van de juiste meubelstof kan een ontmoedigend proces lijken. Eerst moet u weten hoeveel u wilt uitgeven, wie het gaat gebruiken en hoe u het wilt onderhouden. Daarna kun je gaan nadenken over leuke dingen als kleur en design. Deze week geven we je wat tips en advies over het kiezen van stofkleur. U wilt er zeker van zijn dat u de juiste kiest, want dat maakt een groot deel uit van uw meubelbudget; of het nu gaat om een op maat gemaakt meubelstuk of een stoel make-over, zoals een fauteuil of eetkamerstoelenset.

Hoe begint u met het kiezen van de juiste kleur?
Een goed uitgangspunt om dit te begrijpen is het gebruik van het kleurenwiel. Het kleurenwiel laat zien hoe kleuren van nature combineren, mengen en contrasteren. Er zijn 12 kleuren en drie categorieën: primair, secundair en tertiair. De primaire kleuren zijn rood, geel en blauw. Alle andere kleuren zijn een combinatie van deze drie kleuren.

Hoe kies je complementaire kleuren?

Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel. Voorbeelden zijn blauw en oranje, rood en groen, geel en paars, etc. Complementaire kleurenschema’s creëren een hoge mate van contrast. Het stofontwerp van de stoel laat zien hoe contrasterende kleuren zoals geel en paars samenwerken.

Wilt u dat uw meubelen opvallen of opgaan in het geheel?
Wilt u dat uw meubelen een dramatisch verschil maken in een kamer? Dat kan een opvallende vleugelstoel zijn in een woonkamer of een op maat gemaakte bank in een hal. U kunt een opvallend accent creëren door een felgekleurde bekledingsstof te kiezen. Bijvoorbeeld deze op maat gemaakte eetkamerstoelen en banken bekleed met groen, oranje, blauw en roze luxe fluweel. De stoelen en bank hebben twee functies, om rond de eettafel te zitten, maar ook in andere kamers zoals slaapkamers en kantoren. We hebben met de klant samengewerkt om de juiste kleuren te kiezen die bij elke kamer passen, maar ook bij elkaar passen als ze samen in de eetkamer staan.

Een mogelijk nadeel van het kiezen van een gedurfde kleur is dat het moeilijker kan zijn om de kamer later opnieuw in te richten rond deze kleur.

Als u niet wilt dat uw meubels er zo gedurfd uitzien, kies dan voor felle kleuren, maar wees voorzichtig en denk na over hoe u ze gaat gebruiken. Lichtere stoffen vertonen sneller vlekken, dus als u de voorkeur geeft aan lichte kleuren, zorg dan voor wasbare, voorbehandelde vlekbestendige stoffen.

Een goede middenweg is een grijze of grijsbruine stof. Bovendien zijn beide gemakkelijk te integreren in bijna elk kleurenschema en zijn ze donker genoeg om vlekken te verbergen. Vervolgens kunt u bijvoorbeeld felle accessoires toevoegen zoals kleurrijke kussens en plaids om het tafelkleed kleurrijker te maken. Die zijn in de toekomst relatief gemakkelijk te veranderen als u besluit het kleurenschema te veranderen.

Er zijn veel verschillende manieren om de juiste kleurencombinatie voor uw meubels te kiezen…

We hopen dat deze tips u helpen bij het kiezen van de juiste kleur stof.

De bron van ons artikel is het online magazine brau.hu, waar u verschillende interessante artikelen kunt lezen over bier en bierconsumptie, biersoorten. Daarnaast zijn er veel interessante artikelen over huis en tuin.