artificial grass

Wat u moet weten over de drainage van kunstgras

Kunstgras heeft geen grond nodig om gezond en groen te blijven, wat betekent dat u kunt genieten van een schoon, moddervrij oppervlak, ongeacht de weersomstandigheden. Hoe voert kunstgras water af?

Moet ik een apart drainagesysteem kopen voor mijn kunstgras?
In de meeste gevallen is het niet nodig om een apart drainagesysteem aan te schaffen, omdat kunstgras zijn eigen zeer efficiënte drainageoplossing heeft.

De drainage van kunstgras is zo ontworpen dat het water via de grasmat in de grasmat dringt en via de basis in het grondwater stroomt, net zoals bij conventioneel gras. Bovendien laat het meer water door de onderliggende grond stromen dan natuurlijk gras.

Het meest voorkomende type kunstgrasbacking is de “Hole-Punched” backing, waarbij drainagegaten gelijkmatig over de grasmat zijn verdeeld om een snelle drainage te garanderen.

Vanwege zijn duurzaamheid, prestaties en kosten wordt deze backing al tientallen jaren gebruikt en blijft hij een van de meest populaire soorten backing die op grote schaal worden toegepast in tuinen, landschappen en terrassen.

Een ander type underlayment is 100% permeabel en wordt meestal gebruikt in gazons voor huisdieren of gebieden die veel drainage vereisen.

Hoewel de meeste kunstgras onderlagen zeer goed draineren, hebben sommige mensen nog steeds last van slechte drainage, vooral tijdens het regenseizoen. De problemen worden meestal veroorzaakt door fouten bij de aanleg of door natuurlijke geologische problemen.

Er zijn een aantal redenen waarom kunstgras niet goed wordt geïnstalleerd. De meest voorkomende zijn het gebruik van ongeschikte infill, waardoor de drainagegaten verstopt raken, of de installatie van een ongeschikte fundering.

Wat de geologie betreft, kan het oppervlak ongelijk zijn, waardoor natuurlijke plassen ontstaan, of kan de grond kleiachtig zijn, waardoor de drainage wordt bemoeilijkt.

Hoe kan slechte drainage van kunstgras worden voorkomen?
Als u in een gebied met goed gedraineerde grond woont, hoeft u geen plannen te maken voor drainage, maar als uw tuin vóór de installatie van het kunstgras drainageproblemen had, moet u met het installatieteam overleggen om uw tuin voor te bereiden op de best mogelijke drainage.

Op voorwaarde dat de oorzaak van de drainageproblemen verband houdt met het bodemtype, zal een doeltreffende kunstgrasinstallatie het probleem oplossen. De meeste geologische oorzaken van slechte tuinafwatering kunnen worden verholpen door de bestaande grond te egaliseren en te vervangen door een geschiktere ondergrond van steenslag of graniet.

De meeste problemen kunnen worden opgelost door een geschikt substraat aan te brengen, zodat het niet nodig is een duur drainagesysteem te installeren. Alleen in zeer extreme gevallen kan dure drainage als laatste redmiddel nodig zijn!

Onze tip: Als u een professionele kunstgrasinstallatie wilt, moet u eens kijken op zoldkoronagarden.hu, waar u kunstgras van hoge kwaliteit met installatie kunt bestellen.

Als u kunstgras drainage op beton wilt bestellen
Kunstgras kan worden geïnstalleerd op de meeste ondergronden, waaronder beton en tegels. Het is altijd belangrijk om rekening te houden met drainage en te controleren of het beton waarop u het gras legt het water goed afvoert. Idealiter is er een klein verval in het beton zodat het water kan weglopen.

Als het beton niet voldoende draineert, is het raadzaam gaten in de grond te boren, niet te groot, 16 mm zou ideaal zijn. Zodra de gaten zijn gemaakt, moeten ze worden gevuld met erwtengrind, zodat het water goed kan weglopen en absorberen.

Als u denkt dat het gebied beter moet worden gedraineerd, kunt u drainagecellen aanbrengen om de luchtverplaatsing te vergemakkelijken en het vocht onder de grasmat door te laten stromen.

De bron van dit artikel is SmartNews Magazine (smartnews.hu), een online publicatie met artikelen over natuur, huis en tuin en gezond leven. De site benadrukt het belang van milieubewustzijn en duurzaam leven, en biedt een reeks nuttige tips om deze in ons dagelijks leven toe te passen. Naast artikelen biedt de site ook tips en gidsen voor de overgang naar een duurzame levensstijl.